2010. szeptember 17., péntek

Szavak, szótagok és minden más :)

Nagyon szeretem mikor Aliz eljátszadozik egyedül. Ilyenkor ha tehetném mindig leülnék és nézném ahogy beszélget, pakolgat, nevetgél :)  Pótolhatatlan boldog pillanatok ezek!!!

A kis drága ha megüti magát (még ha csak egy picit is) fut oda hozzánk mondja, hogy fáj meg, hogy beüt közbe mutatja hol is fáj és meg kell neki puszilni utána fut tovább játszani mintha semmisem történt volna :)

Apát ugye én Ferinek hivom igy van mikor Aliz is mondja neki :)
Valamelyik nap jöttünk haza Apa lemaradt a lépcsőn mi felmentünk Aliz mondja Feji, Feji én  Apa mindjárt jön erre rázza a fejét és újra mondja Feji!

Kb 2 napja elkezdte a szavakat 3 szótagba mondani. Most még amikor baba nyelven beszél  akkor is 3 szótagban :)
Párat leirok a vonalak azért vannak közte mert igy tagolva mondja őket:
ka-pi-tány  (fürdőkutyus apával nevezték el) 
pul-ci-ja
ka-ki-ja
te-te-je
A-li-zé
ti-ti-tá   tisztitja 
A-pá-é (tusfűrdőjére mondja ezt mindig)
lasz-tisz-tak (az előző bejegyzésnél a videón is mondja) 
Most hirtelen ezek a szavak jutottak eszembe! Majd még bővitem, de mire ide jutok, hogy blogolok felét elfelejtem. Lehet kellene jegyzetelnem :D

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Kis tündérkém. Már alig várjuk, hogy ittlegyen, és személyesen halljuk ahogy a kis szájával formálja a szavakat. Még három hónap.

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése