2010. szeptember 28., kedd

Evés

Aliz még nem tud egyedül villával, kannállal enni csak kézzel. Ami igazán szerintem az én hibám mert talán egyszerűbb volt etetni mint minden nap egy csomót takaritani. Voltak próbálkozásaink, de annyira nem kérte Aliz igy én szépen el is hagytam. :( Mostanság kezdtük újra el és nagyon ügyesen bánik az evőeszközökkel. Ma pl. a tésztát szinte végig villával ette csak akkor segitett be kézzel mikor sokadik próbálkozásra is megszökött a tészta előle :D
Ha azt mondanám nagyon bánom, hogy nem előbb tanulta meg akkor nem mondanék igazat! Mert igy most azért könnyebb a dolgunk mert tőlünk már elleste, és ügyesen használja is :)

2 megjegyzés:

Cathy írta...

Bencém is csak nem rég kezdte az egyedül evést... kb. másfél-két hónapja... Mert kérte. Sőt... nem is volt hajlandó másképp enni, csak ha egyedül ehetett.
Mondanom sem kell, minden csupa kaja utána.
Most pár napja van az, hogy megengedte, hogy megmutassam neki, hogyan is tartsa a kanalat, hogy ne boruljon ki belőle a cucc:)
De amikor több esik le mint amennyi a szájába kerül, akkor hamar bepöccen, és nekiáll kézzel enni...
Van mit csinálnunk utánuk, de majd megtanulják.:)

BeneKaland írta...

Bene is eszik villával már, ügyesen, amikor leesik neki, akkor odatartja a villához és a kezével+villával együtt teszi a szájába, ez nagyon muris :)
Aztán ha megunja leváltja a villát a kezére :)
Én sem erőltettem, egészen pontosan azért, mert nem volt rá készen :)
Ügyi vagy Aliz!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése