2012. március 28., szerda

Pár kép

"felszállós" játszótér:

Egy kis szél nem akadály nekik :)



Valamit keresnek a vízben...
...megvan!!!!
Mi más lehetne mint egy hatalmas béka!!! :)


Nagyon örült neki, először haza szerette volna hozni, de elfogadta, hogy el kell engedni. Így mikor eljöttünk újra szabaddá tette a békát.
Nemrég voltunk Dédinél. Apa ott is fogott neki békát, két napig vitte mindenhova magával :D majd hazajövetelünk előtt  nemsokkal megszökött, mielőtt elengedhettük volna.

Balatonon:

Hát itt nem igazán sikerült jó fotót készíteni róla, mert mindenhova futott...ment játszani. Nem akartam megállítani csak azért, hogy jó fényképek legyenek :) Kellemes kis késő délután volt!!!







Vettünk kacsa eledelt. Még a partra 30 cm közel is kijöttek hozzánk, csak kapjanak. Alíz nagyon élvezte!!!!

2012. március 22., csütörtök

Félig ébren...

Alíz kora reggel kiabál Anya, Anya!!! Bemegyek alig van nyitva a szeme. Fekszik az ágyában magasba tartva egyik kezét majd így szól:
Nézd, volt itt egy kis madárka a kezemen!!! De már elrepült!
Közben édesen mosolygott. Mondtam neki biztos szép madárka volt, megsimiztem, de addigra már újra csukva volt a szeme és mosollyal az arcán aludt tovább!!!

Milyen szép kis álma lehetett, ha ilyen boldogan "mesélte" :)

2012. március 14., szerda

Videók

Egy évesen már megkapta első triciklijét. Majd mikor kint éltünk külföldön kapott egy másikat is, amit egészen őszig használtunk. Pontosabban úgy, hogy ő ült rajta én meg toltam :D Pedálozni egyedül sosem volt hajlandó. Lehet azért mert elöl van a pedálja és nem igazán kényelmes.... ezért egy picit tartottunk a biciklitől, hogy milyen hamar érez rá, de szerencsére az első alkalommal már tudta mi a teendő. Azóta nagy kedvenc lett!!!
Egy rövidke videó amin már elég gyorsan megy, teljes gyorsasággal nem tudom felvenni mert nem érném utol :D :D



Másik kedvelt játéka, mikor kimegyünk a hátsó ajtón és az "U" alakban összegyűlt faleveleket és papírszemetet (igen sajnos az is van, sokszor nem is kevés) kergeti a széllel :)



Még egy kedvenc elfoglaltság a mese olvasás!! Sikerült megörökítenem. Hát azt nem tudom ti fogjátok- e érteni amit olvasgat, de ha nem azért az is aranyos amennyire beleéli magát!!! Háttérben Apa horgász doboza :D



A végére pár kép. Ma készült a bölcsibe mikor mentem érte.

Gyere szállj, szállj velem... :)

Olyan gyorsan futkározott fel meg le....próbáltam lefényképezni az arcát, de ez lett belőle :) Alíz oldalról van, a háttér viszont homályos...


2012. március 12., hétfő

Délutáni kreatív :)

Egyik foglalkoztató könyvében találtunk egy játékot. Formákat kellett keményebb papírból kivágni (ennek hiányában mi karton dobozból készítettük) majd lukat vágni rá és egy madzagra felfűzni őket...
Megosztottuk a munkát. Én körbe rajzoltam a formákat, kivágtam, Alíz színezte, vágta a madzagot, végül felfűztük. Egy fejdíszt készítettünk mert ez volt a kérése :)

Szerintem egyszerű mégis aranyos délutáni program, főleg ha van otthon pár színes vastagabb papír. Ajánlani tudom mindenkinek!!!

Grimaszokkal tarkított képek :) :)




2012. március 11., vasárnap

Alvás

Eddig túl sokszor nem írtam róla....
Délutáni és esti alvásánál is előfordul, hogy "ébren" van, de ez csak a látszat :D ugyanis álmában felül, beszél, esetleg megfogja valamelyik plüss állatát, átfekszik a másik végében az ágynak, vagy leköltözik a földre....
Valamelyik délután hallom, hogy beszél...  Benéztem a szobába ült az ágyon, megfogta Plútót, mosolygott rá, majd lerakta a földre. Ezután a pici jószívű kutyusát simizte meg, valamit mondott neki is majd békésen visszafeküdt és aludt tovább!!
Eddig egyszer fordult elő az, hogy éjjel mint a villám elkezdett a szobába az ajtó fele futni...felpattantam, kérdeztem pisilni kell??? Azt mondta nem.
Akkor mi a probléma? Válasz: semmi!
Visszafektettem és aludt tovább.
Felkelés után van, hogy még félig alszik ilyenkor szokott az éppen akkor álmodott álmáról beszélni :)
Nem semmi ez a csajszi :D

Vajon itt miről álmodhat???

2012. március 9., péntek

Bicikli

Mi sem mutatja jobban, hogy gyógyult az én csajszim, hogy ma már szeretett volna lemenni egy picit. Hát az idő nem volt a legjobb így sokáig nem maradhattunk, de kipróbáltuk a biciklizést...és SIKERÜLT neki egyedül!!!!
Nagyon büszke volt magára, és én is rá. Még videózni is elfelejtettem, a végén jutott eszembe mikor észre vett egy játszóteret így sok nem lett megörökítve belőle :D

Első mondata a videón: Megpróbáltam és sikerült!!!! (Boldog is volt)



Pár játszóteres kép
 Apa is körbenézett mindent :)


 Anya nézd mit tudok...(volt, hogy a "mutatványaitól" már a szívroham kerülgetett ma)

 Óóóóó ez túl nehéz nekem!!!!

2012. március 8., csütörtök

Javulunk!!!!

VÉGRE!!!
Szerda reggel még 38,5 fokos lázzal kelt. (7. napja volt láza) Úgy voltam ha délután is magasabb lesz neki felhívom az orvost, mert antibiotikum miatt már jobban kellene lennie....de szerencsére erre nem volt szükség. Ma még jobban van. Igazi kis rosszcsont volt végre!!! Köhögése elég csúnya, de azért alakul az is. Étvágya is kezd jobb lenni. Viszont a két szeme alatt estére bevörösödött :( Most nem tudom, hogy az allergiája lesz a bűnös vagy a szeme lesz beteg...Ááááá!!!

Hétfőn reggel szerettem volna levágni a körmét. Nem engedte. Mondtam neki, hogy szólok a doktornéninek és ő fogja levágni ha benőnek (persze nem hatotta meg)....akkor túl is tettük magunkat ezen, majd délután elmentünk az orvoshoz. Hazaértünk Alíz felháborodva ezt mondja nekem: Anya nincs is a Doktornéninek körömcsipesze!!! Akkor meg miért mondtad??? :D

Fésülködik..végez. Na akkor most már csini is vagyok!!! (közben a hajába markolt)

Egy ideje nagyon szeretne egy igazi, kutyust, cicust. Mondtam neki, hogy annak még nincs itt az ideje, de virágról lehet szó...Apa egyik délután meglepte pár virág maggal, meg bab maggal (utóbbi hamar kibújik ami azért elég fontos szempont még :D ) Boldogan el is ültették....Azóta mindig gondoskodik róluk. És ennek köszönhetően el is kezdtek kibújni :) Nagy volt a boldogság!!!! Nőnapra is virágot kapott! Gondosan egymás közelébe raktak mind a 3 növényt!!

Facebookon már fent van, de ide is feltöltök két képet :

Reggeli hajmosás. Ez volt az első, hogy nem pancsi közben mostam meg neki, hanem a kád fölé hajolva. Jól viselte.

Spar...és a mostanság elmaradhatatlan szoknya. Mivel hideg van, most még a nadrágok felett hordja :D

2012. március 5., hétfő

Betegség :(

Sajnos a légúti betegségekre elég hajlamos Alíz, így a tavasz eleje nekünk nem a legjobb időszak :S

Hirtelen fellépő éjszakai 39 fok feletti lázzal kezdődött. (Előtte folyt az orra egy picit, de más nem volt)
Pénteken még elmentem dolgozni (délután rendelt az orvos) gondoltam nem lesz gond. De sajnos hamar telefonált Anyu, hogy a lázcsillapító ellenére alig 3 óra elmúltával ismét 39,5 a láza :(  Haza is jöttem...
Délután a doktornő sima megfázási teendőket mondta, de azért hozzá tette hétfőre meglátjuk, hogy alakul.
Szombat reggelig váltott hatóanyagú lázcsillapítóval csillapítottuk a lázát 3 óránként. Amitől "jobban" lett, elég volt neki 6 óránként gyógyszer. Egészen vasárnap estig. Akkor mintha a betegsége visszavágott volna a sok gyógyszer miatt....makacs magas láz, teljes kimerülés.....Ma már csak feküdt. Elég kis bágyadt volt :(
Voltunk doktornéninél, kaptunk augmentin duot. Ráment a bal fülére, tüdejére is egy picit.
Most várjuk az antibiotikum "csoda hatását". Kérdezte este mikor lesz már jobb?? :(

Általánosságba nem szeretnék írni (bár szerintem lehetne) hogy példát vehetnénk betegség idején a gyerekektől.
Alíznak 5 napja sokszor 39 feletti a láza. Egészen a mai napig tartotta magát. Nem volt türelmetlen, nem sírt mindenen...kérdeztem, hol fáj, hogy érzi magát....ma estig mindig azt mondta jól vagyok. Ügyesen beszedte a halom gyógyszert....vége fele már volt egy pici ellenkezés, de megbeszéltük és simán bevette.
Igazi HŐS az én kis hercegnőm!!!! DE most viszont látom már belefáradt, kimerült....hat órakor az ágyba zuhant és aludt. Nyolc fele megébredt lázasan, :S mesét nézett és pihent.
Én is fáradok mert nem nem alszom sokat éjszakánként (Akinek van gyermeke tudja milyen ez)
Minden este arra gondolok, holnap már jobb lesz!!! Reméljük a holnap tényleg meghozza már ezt!!!!

2012. március 3., szombat

Egy kis életjel!

Múlt hétvégén sütöttünk almás pitét. Alíz ezt kihasználva, még én készítettem a sütit ő az alma héjával főzött a csutkákkal meg fűszerezett :)
Itt egy kis videó róla. Remélem azért valamennyire lehet hallani amit mond :D


Minket látva próbál ő is írni.
Erre a papírra leírta a saját nevét, Mamáét, Anyáét és Apáét. Kis ügyes :)

Kis vonattal

Egy picit nagyobb vonattal :)

Ma kiment Mama dohányozni :S az erkélyre. Mikor szeretett volna már bejönni kopogott. Alíz mondja nekem: Anya Mama kopog! Engedd be mert ott totyorog!!!! :D :D

Hétvégére jó beteg lett Alíz :( Csütörtök éjjel 39 feletti lázra ébredt! Ma már valamennyivel jobb. Orra is egyre jobban tisztul. Láza még van, de már nem annyira makacs mint csütörtök-pénteken!!!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése