2011. március 10., csütörtök

Napjaink újdonsága összefoglalva

Régebben sokszor olvastam, hogy ha a gyerekeknek nincsen erőltetve a bilizés akkor egyszercsak egyik napról a másikra rászoknak maguktól. Hogy mikor mindenkinél más átlag 2 éves kor után. Akkor ez teljesen hihetetlennek tűnt. Egészen mostanáig...
Már arra is rájöttem hogy az alkalmi "baleseteket" hogy tudjuk kikerülni. Nagyon egyszerű megoldás volt rá.
Alul nincs rajta semmi :) Igaz így most jobban kell fűteni...de nem baj!
Ugyanis még mire észbe kap hogy kell neki nem mindig tud szólni + visszatartani, lehúzni a gatyát + ráülni a bilire, így maradt a meztelenkedés alulról :)
Így viszont nagyon ügyes. Napközbeni alvásnál sincs rajta már napok óta pelus. Nem pisil be és felkelés után figyelmeztetés nélkül megy a bilire. Amúgy sem kell kérdeznem tőle sosem hogy kell-e pisilni vagy sem.
A következő lépés majd a nadrág +így is pisilés bilire lesz...és hogy mikor? Nem tudom majd Alízka eldönti :D

Most már nagyon meg kell neki indokolnom ha mégis pelust kell felvennie :) (pl éjaszakára) és akkor sincsen könnyű dolgom!!!

Adrienn:
A "biliharag" szerencsére csak másnap reggelig tartott :D

A hétvégén már végre elmehetünk egy jót sétálni. Napról napra jobban van!!!!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon ügy!:)

zoltanne írta...

klassz kis csaj vagy Aliz! puszi

Adrienn írta...

Nagyon aranyos a képen!!!:))))
Alíz is, de az anyukája is nagyon ügyes!! Konfliktus nélkül lett szobatiszta! Hát nem így a kellemesebb!!!??

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése