2010. december 25., szombat

Vegyes

Sajnos nem mondhatom, hogy túl szép karácsony lenne most nálunk, hogy itt ragadtunk :(
Persze Aliz jól érzi magát, de azért sokkal jobb lett volna otthon. Már bizti nagyon tetszett volna neki a sok-sok disz. Itthon  most nincsen 22-én jöttünk haza és eléggé el van zárva a falunk a nagy boltoktól :S meg hirtelen mindent megvenni.....ááá!!!
De ebből tanultunk. Karácsonyt ezentúl itt töltjük és inkább tavasszal nyáron megyünk haza!!!

MÁS
Tavaszra tervezzük Aliznak a kiságy lecserélését azt hiszem már nem lesz gond vele mert egyre kevésbé dobálja magát az ágyában. Na és egyre kevésbé szereti, hogy be van "zárva"  :)
Bizti lesz majd egy kis vándorlás éjjelente hozzánk az elején :D
Elalvásnál is egyre önállóbb. Napközbeni pihinél nem is mindig kell, hogy lefeküdjek mellé csak annyi, hogy ne menjek el másik helyiségbe. Van hogy nem alszik csak fekszik 1-1,5 órát beszélget a plüssökkel mesét néz... de ez elég neki utána estig virgonc.
Esti pihinél mellé kell feküdnöm, de már nem bújik hozzám szorosan, nem kell mindig simogatni, hogy el tudjon aludni. Átöleli Dórát megnéz egy mesét  megissza a tejcijét és már alszik is.

Ha néz mesét el szokta mondani mit is lát. Persze nem az egészet csak egy -egy részletet, de ügyesen értelmezi. Viccesebb részeken jókat nevet :)
Imád rajzolni még mindig. Kapott egy zselés toll készletet amiben vannak számára még ismeretlen szinek. Amelyiket nem tudja rajzolás közben felemeli és mondja: -Anya ez milyen?
De ezen kivül mindent kérdez amit nem tud! (mit csinálsz, mi ez, miért, milyen.....)
A mese olvasást is szereti még mindig, de mostmár ő is elmeséli nem csak én neki :)

Orrszivás! Már sosem sir érte sőt sokszor ő szól, hogy szivjuk ki!!!!

Bölcsi! Apát el akarja  küldeni dolgozni, Anyát suliba, és akkor ő meg bölcsibe mehet :)

Nagyon hideg van még mindig felénk hó is van igy nem nagyon lehet közlekedni :( Igy maradunk a lakásba amit Aliz ilyen hűvösebb napokon nem is nagyon bán :)


Mégegyszer mindenkinek
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!!!

0 megjegyzés:

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése