2010. december 10., péntek

Mindenféle

Pár nap van vissza és utazunk haza!!! Pontosabban jövő hét szombaton irány London majd vasárnap repülünk tovább és az esti órákban magyar földön leszünk :)  Aliz is már egyre többször mondja: -Jepülünk mamához, Anyával, Apával!!! Várja ő is!
A bölcsi ismét nagyon jó volt evett rendesen, vidám hangulatban volt szinte végig. Többek között táncolt énekelt.
Szerdán christmas party lesz a bölcsibe amit persze nem hagyhatunk ki :) hisz ott lesz a Mikulás amit én nagyon hiányoltam itt kint, sok-sok játék majd a végén ebédelnek a gyerkőcök és jöhet az otthoni pihi!

Végre tegnap óta nem fagy napközben viszont benyeltünk egy jó kis köhögős bacit igy most megint csak rövid ideig tudunk szabad levegőn lenni :(

Jövő héten már 22 hónapos lesz az én nagy lányom!!!!!
Szépen fejlődik eddig nem vettem észre hogy esetleg megállt volna a beszéd fejlődése attól hogy a bölcsibe angolul beszélnek hozzá. Jól kezeli szépen tanulja az angolt is. A héten tapasztalhattuk is mikor bent voltunk, eljövetelnél mondták neki holnap találkozunk. Nem forditottam le hanem mondtam hogy mond: -yes Aliz válasza gondolkodás nélkül: -no,no!!!!
Én úgy gondolom megértette mit is mondtak neki :)
Egyre ügyesebben rajzol. Tud egyenes vonalat, pöttyöket, és csigavonalat rajzolni, de az utolsót még tanulgatja. Szinezni is próbálgat de egyenlőre mindent szinez nem csak amit szeretne.
ÉPITÉSben is ügyi. Szépen összerakja a kockákat elmondja mindig mit is épit pl benzinkut, karám, torony, vár  de mire végez hiába nem azt akarja egy nagy torony lesz belőle :)
PELUS dolog. Még mindig tökéletesen jól érzi igy magát. Szokott szólni mi is van a pelusban, de ritkán zavarja.
BESZÉD. Egyre inkább mondatokban beszél. Egy mondatot ügyesen elmond majd egy kis kihagyás és jön a következő. 5-6 szavat tud összerakni, de ez a ritkább inkább 4-5 szavat  használ.
Éneklés, mondokázásnál ennél jóval több szót mond el egyszerre :)
Mondja mi izlett-mi nem izlett, mit szeret mit nem szeret.
CUMI egyre kevésbé kell. Napközben ha megtalálja pár percig a szájában van majd lerakja. Viszont ha fáradt mindig kéri.
Egyre inkább elfogadja-megérti ha veszünk valamit pl játékot és azt mondom neki: - Ez nem a tiéd ezt xy vettük!
Nincs érte sirás.
Kérem-köszönöm is többször használja már. Angolul a köszönömöt egyenlőre.
Még mindig szeret egyedül játszani. Ha belemerül van hogy 1-2 órát is elvan.
Szeret "főzni" a kis konyhájában, szeret "szerelni" az egyik kis kése a csavarhúzó és a pultról levett láthatatlan csavarokat minden csavarozható tárgyra beszereli.
Ragaszkodik a plüss állataihoz. Amiket öltöztetni, etetni, pelenkázni kell. Ami nem megy neki egyedül jön hozzám segitségért :)
Egyedül eszik. A pohárból ivást még tanulja.
Még mindig teljesen ki tud borulni ha nem sikerül neki valami, viszont már többet próbálkozik mire elveszti a türelmét.
Most ennyi jutott eszembe :)




2 megjegyzés:

zoltanne írta...

Nagyon ügyes vagy kis királylány!

BeneKaland írta...

Tényleg nagyon sok mindent tud Aliz, úgy nőnek mint a bolondgomba! Lassan én is blogolom Bene fejlődését :)

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése