2011. július 2., szombat

Ez a hét...

...ami nagyon jól indult. Bölcsis látogatáson megkérdeztem nem-e kezdhetne Alíz augusztusban. Egy nap múlva már szóltak is hogy akkor aug. 1-jén reggel fél 10-re kell mennünk. Örülök, hogy egy hónappal előbb lesz bölcsis nagylány :)
Szerdán doktornéninél is jártunk oltáson. Bárányhimlő elleni első szurit kapta meg.
Amennyien vannak ez az oltás ellen annyian mellette is....én a második táborba tartozom. Úgy gondolom ha meg lehet előzni akkor miért is ne??? Igaz kell majd nagy korába egy emlékeztető oltás, de az mégis kevesebb mint az esetleges maradandó mellékhatások. Na meg az a két hét amit át kellene élnie rengeteg viszkető pöttyel...
Szerda este úgy döntött Alíz, nem kell neki éjjelre pelus. Megbeszéltük, hogy akkor elalvás előtt még menni kell minden este pisilni...nincs ezzel gond folyik is neki, viszont reggel mikor megébred félálomba bizony be tud neki csorogni. Volt száraz-nedves éjszakánk.....nagy kérdés mi legyen? Nagyon nem akarja a pelust, (már jó ideje folyik este miatta a "harc") amennyire tudom elmondom neki miért is nem jó a pisis ágyikó (bár ezt tudja, mikor befolyt sírva szólt, hogy pisis,és nem jó :D ) erőltetni sem akarom neki éjjelre a pelust, annak ellenére hogy úgy gondolom kellene még. Nem találtuk meg még ebben az "arany középutat" de azért próbálkozom, hogy jó legyen neki.
Két hete dolgozom és azt vettem észre, hogy a hét elején mellette kell aludnom és még így is éjjel megébred és keres....mikor megsimizem és mondom itt vagyok már alszik is tovább. Csütörtök fele már belerázódik és átalussza az éjszakát.
Sokkal bújósabb, van mikor úgy átöleli a nyakam, hogy alig kapok levegőt :) de ez így van jól, tudatja velem, hogy hiányzom neki és nagyon szeret mint ahogy én is őt :D

Van egy strandcipőt amit Alíz pöttyös-nek nevez. Rendszeresen felveszi otthon és abban sétálgat. Sokszor csak abban szeretne lejönni sétálni :)


Itthon nincs a ház mellett folyó, de amikor lehet elmegyünk víz közelbe. A héten a sétálónál pancsolt másik délután meg a Séd pataknál.



A borús esős idő ellenére nagyon jól érezte magát :)

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Kicsit nehéz napok ezek a sok együttlét után!! De nagyon jó, hogy Alíz ilyen szoros kapcsolatban van veled, hiszen biztos benne, hogy mindig ott vagy mellette, amikor dolgozol is! Olyan megható, hogy mennyire kifejezi a hiányodat, és mégis elfogadja! Az éjjeli pelusgond, szerintem, így jó, ahogy csinálod. Elmondod, Te miért szeretnéd ráadni, de hagyod, hogy ő döntsön. Ha felébred arra, hogy pisis, akkor még csak az sincs, hogy sokáig benne lenne! Gumilepedő esetleg segítene, az ágy kímélésében....
Az is nagyon jó, hogy nem álltál be a rohanó, dolgozó anyukák közé! Maradtál nyugodt vele, és ami időt lehet, együtt töltötök!!! Nem véletlenül vagy a barátom!:))))

Anett írta...

Adrienn köszi ezt a kedves hozzászólást. Ha valamiben elbizonytalanodok hamar segítesz talpraállni ismét :D

Amennyit csak lehet valóban Alízal vagyok. Mindent együtt csinálunk (pl. házimunka) így addig sem kell, hogy mással legyen :)

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése