2011. július 12., kedd

Siófok

Vasárnap jó korán (7) útra keltünk Siófokra a nagy meleg miatt. Így is nagyon forrónak éreztük a napot.
Alíz nagyon lázban volt, mert tudta, hogy most egyedül pancsizhat :) (előző balatoni kirándulásunknál az Északi parton voltunk, és ott hiába van gyerekmedence meg sok játék, a Balaton mégis egyből mélyül, így csak úgy fürödhetett, hogy fogtam. Itt viszont nekünk sok helyen még térdig sem ért a víz)
Az első csobbanásnál csak ismerkedett a vízzel. Néha elengedett minket de inkább mellettem játszott. Kedvence az iszappakolás volt Apára :)
Fél 11-re nagyon meleg lett a nap sugárzása, ezért úgy döntöttünk nem megyünk bele a vízbe. Egy picit neheztelte Alíz, de megértette-elfogadta. Ettünk majd délbe el is aludt. 15-órakor kelt fel akkor ismét ettünk majd 17-óráig egy fedett homokozóban játszottunk. (nagyon melegnek véltük a napot így nem mentünk addig a vízbe) Végül egy hosszabb pancsi következett, ahol már nangyon felszabadultan lubickolt. Azt játszotta, hogy "eldobja" magát a vízbe :) nagyon aranyos volt!
Nehezen fogadta fél 7-kor hogy haza kell menni, pedig elfáradt.
Reméljük a nyáron legalább egyszer még lesz lehetőségünk Balatonozni!!!

 Fáradtan


 Alvás előtt egy kis palacsinta :)
 Eltemettük Apát
 Vigyázz, kész.....
 ...repülünk!!!!

 Sajnos haza kell menni :(


Egy észrevétel:

Úgy gondolom a mai napig nagyon sok ember semmibe veszi a nap káros sugárzásáról szóló híreket. Nagyon sok gyereket bevittek még 12 órakor is a vízbe, vagy ami még rosszabb úgy volt bent hogy sapi sem volt rajta.
Délután lehetett látni mennyien leégtek :( Mind gyerekek mind felnőttek!!!!
Mi a fürdőruci vásárlásnál is azért nem az extra csini pántos-fodrosat vettük meg hanem az aranyos kitty cicás polósat mert az védte a vállát meg a hátát a naptól. (szerintem nagyon aranyos volt benne :D )
                                            

3 megjegyzés:

Évi írta...

nagyon jók a képek, és igen én is ezt tapasztaltam, hogy az emberek fittyet hánynak az időpontra és a napra, csupa ilyet láttam én is. Szuper a fürdőruci, a csiniben nem is lehet így iszapozni :) Jó lenne együtt is Balatonozni vmikor...

Becsi írta...

Tényleg nagyon jók a képek!Szép család vagytok!
És teljesen igazad van...de nem értem én ezt, még ha saját magukkal nem is foglalkoznak, na de a gyerekkel sem?!

Adrienn írta...

Szívből kívánom, hogy sikerüljön még nem egyszer, hanem többször , nyáron a Balcsira, vagy bármilyen vizes programra eljutnotok!!!!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése