2012. január 31., kedd

Csupa jó!! Vagy még sem? :)

Ma voltunk 3 éves státuszon. Igaz még van 2 hét, hogy betöltse, de most volt számunkra a legjobb időpont (munka, stb.)

Látása - hallása - egyensúlya - vérnyomása jó
Magassága 97,5 cm
Súly 15,9kg
Fejlődése tökéletes :)
"látszik, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt kislány" (Védőnéni)
A "vizsgálatok" végén megdicsérte, hogy a nagy csoportos óvodás gyerekekkel lehet ennyire jól összedolgozni. Ritka ha ennyi idősen ennyire készségesek!

És ha ez a bejegyzés a jó dolgokról szól :)
Utcán-boltba-bölcsibe egyre inkább megjegyzik mennyire szépen hangosan köszön mindenkinek. Felnőtteknek Csókolom! Gyerekeknek Szia!

Itthoni pár kedvesebb játékai:
Rajzolok egy kincses térképet és az alapján megkeressük az elrejtett kincset. Persze a térképen lévő akadályokon is át kell haladnunk.
Van jó pár rövid mesés mesekönyve amihez a kép alapján találtam ki pluszba mesét. Ezeket el is szoktuk játszani. Pl. Elmegyünk erdőbe megkeresni a cicákat, vagy felszedjük a gyümölcsöket a földről....Nagyon szereti!!!!

A végére egy kis rosszaság :)
Itthon azért ki szokta engedni a gőzt. Mikor fáradt van, hogy semmi sem jó neki, semmihez sincsen türelme.
Vagy éppen ugrál az ágyon, futkározik, dobálja a labdát még jobban ha azt mondom, hogy most már elég pihi idő van :)

2012. január 28., szombat

Videóóóóó!!!

Úgy gondolom nem kell körbeírnom ezt a videót :)



Adrienn jelezte, hogy nem érti amit énekel :) Senki sem???

Mese dal részlet. Első:
"És játszani mehetek jól tudom. Úgy kelek fel mint egy kismadár ki a boldogságtól messze száll...ez a nap lesz a legjobb, ez a nap lesz a legjobb!!!!
Második:
Csing-csing-csing csak cseng nekem a pénz a pénz az életem! Jó hallani a hangomat ha hullik rám a pénz!!! És énekelhet a kismadár hogy enyém a legnagyobb rész ájáj!!!
Majd ismételget :)

2012. január 26., csütörtök

Katicák

Késő délután elővettük a sok színes papírt, ollókat, ragasztót. Alíz kérésére megpróbáltunk Babócát és Sárga Katicát készíteni.
Aki nem ismerné őket:

Jó kis program volt. Apa készített pár fotót.

Apa még NE!!!!! :)

Nézd Babóca!

Nagy munkában:

Közben kaptam egy hatalmas ölelést puszival :)

2012. január 21., szombat

Szótagolás

Eddig sosem jutott eszembe, hogy gyakorolhatnánk, egészen a mai napig :)

Vásároltam, mikor nagyon olcsón megláttam EZT a könyvet. Mivel szereti a "fejtörő" feladványokat  gondolkodás nélkül megvettem.
Ebben van egy olyan feladat mikor a kép alapján meg kell nevezni amit lát majd el kell szótagolni és annyit tapsolni amennyi szótagból áll a szó. Nagyon hamar rájött a lényegére :) Délután találomra mondtunk szavakat és ügyesen szótagolta. A taps nem mindig ment, de most nem is ez a lényeg....

Egyre jobban megy neki a kösd össze a párokat....vagy van pár kép pl. alma, körte,dió,alma,körte és az utolsót neki kell kitalálni!

Hamar elfárad így sokáig nem köti le, de egy kis pihenés után hozza ismét!!

Aki még nem próbált ilyen fejlesztő könyvecskét annak csak ajánlani tudom!!!!

2012. január 15., vasárnap

Ideértem :)

Alíz már pénteken megkezdte a hétvégi pihenést. Egy kicsit náthás lett. Eddig úgy néz ki orrfolyással megúsztuk...
Az idő viszont nem kedvezett nekünk így 2 napig sehova ma meg talán 30 percet voltunk lent :S Már elég nehezen viseljük....próbálok mindig valami újat kitalálni, de azért vannak percek mikor nem tudja mihez is kezdjen :)

Kipróbáltuk a házi gyurmát mi is:




Nagy siker még 3 nap után is. Mindig készít valami finomat belőle!

Ma délután az ujjfestést próbáltuk ami átment testfestéssé :) :) ez is tetszett neki, csak az nem mikor kezdett száradni a testén a lisztes víz :-P....





...ekkor ment pancsiba és ott folytatta a festést a kádon:

Kreatív "tanulás" sem maradt el:


A legújabb kutyus, aki tegnap este kopogott az ajtón:


Morci rám :)

2012. január 8., vasárnap

Hétvége

Valahogy mindig kimarad ezért most ezzel kezdeném a bejegyzést :)
Nagyon szépen ki tudja mondani az "r" betűt!!!

Jaaaajjjj nagyon várjuk már a tavaszt... amikor nem leszünk ennyire beszorítva a lakásba :( Rossz mert mire átlagba hazaérek a munkából (16:30) sötétedik, még hidegebb van :S hova mehetnénk már olyankor???
Amennyire lehet kihasználjuk ilyenkor is egy 10 percre a játszóteret, vagy csak sétálunk!
De addig is próbálunk új játékokat kitalálni ne unatkozzon.
Legújabb:
Apa talált nagyon-nagyon sok befőttes gumit. Mindenféle szín van benne. Ezekből készítünk figurákat. Egymásmellé rakva a gumikat. Egyszerű, de mulatságos játék. Ha ehhez nincsen kedve akkor tésztát készít belőle..... :)

Az egyik legkisebb kutyusa elkísért minket a játszótérre. Mindent megmutatott neki Alíz. A képeken leginkább csak Alíz látszik :)



Tegnap reggel elindultunk a "felszállós" játszótérre, útközben Apa kitalálta, hogy menjünk inkább a Csatár-Hegyi Kilátóhoz.  ITT olvashattok róla. Alíz még nem járt ott, nagyon tetszett neki, főleg a kilátás :) A magasban kissé szeles volt az idő...




És a végére még egy kép

2012. január 2., hétfő

Munkás napok

Karácsony után nagyon szeretett volna bölcsibe menni. Többek között azért is mert hétvégére esett az ünnep és azt gondolta mint mindig most jönnek a hétköznapok. De hamar beleszokott a jóba....hogy együtt a család, senki nem dolgozik.
Tegnap reggel mondtam neki, hogy ma bizony reggel már mennünk kell, határozott választ kaptam rá : NEM!!!!
Majd egész nap extra Anyás volt. Mindent csak velem...ölelgetett, ha nem ért éppen fel akkor a lábamat ölelgette :) édes volt!!!

Azért remélem hamar visszarázódunk a hétköznapokba mind a ketten!!!

Most, hogy a tél miatt nem tudunk túl sokat a levegőn lenni a szerepjátékai egyre összetettebbek. Leginkább főz-vagy bevásárol.
Főzésnél annak ellenére hogy elég sok mindene van a fél konyhát kipakolja :D megterít leülünk és mindennel kiszolgál. Vagy csak süt valamit és végig kínál mindenkit, hogy szeretné-e megkóstolni.
Bevásárlásnál a lépcsőház a bolt :)
Fantáziájával sincsen hiány. Tegnap például odajött: -Anya találtam egy lufit nézd felfújom. (nem volt nála semmi) majd úgy tett mintha fújná fel, összekötözte és oda adta.
Mesefigurák is szoktunk lenni. Utoljára Tom és Jerry lettünk.

Utazásnál nagyon jól felismeri már a dolgokat és jól le is kötik. Sosem volt játék a kezében az autóban ( nem vagyok híve) inkább énekelünk és felfedezzük a tájat, falvakat, városokat!!!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése