2012. április 27., péntek

Alíz és az evés....

Nem panaszkodhatom, mert eddig jó az étvágya, szereti az új ízeket megkóstolni és nem válogatós!!! (maradjon is így)
Viszont a maga kis szokásai megvannak :)
Lassan eszik! Közben van, hogy dúdolgat, vagy sorba pakolja ami a tányérján van.... (régebben volt, hogy megjegyezték ezt a bölcsibe, mondván, hogy "álmodozik" evés közben...no comment!! ) Úgy gondolom a lassú evés sosem rossz, főleg emésztés szempontjából!!!

Mindent külön rakva a tányérján eszik. Pl. szendvics: kenyér vaj nélkül, mellé szalámi, sajt, paradicsom-paprika-uborka... de ezek sosem mehetnek egybe csakis KÜLÖN!!! Általános sorrend: első a sajt, szalámi, paradicsom (majd kér utánpótlást valamelyikből) és ha még éhes akkor eszik a kenyérből is, de az sokszor csak dísznek van.

Ebéd sincsen másképp ha megteheti. Pl. : Rizs, mellé fasírt, uborka. Ált. sorrend: Első a csemege uborka amiből kér is repetát (nagyon szereti) majd a fasírt és ha még éhes akkor rizs ameddig meg nem telik a pocak :)

Rántott halhoz elengedhetetlen a majonézes borsó a rizsre :)

Főzelékek nagy kedvencek, eddigi kivétel a kelkáposzta főzelék (pedig én nagyon szeretem :D )

Joghurtból inkább azt választja a boltba ami mellé van gabonapehely....pudingot, túrókrémeket nem igazán szereti. (Sosem választ a boltban olyanokat ) pedig nem tiltom(tiltottam), igaz sokszor nem is vettem neki, így nem is azok lettek a kedvencek!!!
Bölcsi előtt elengedhetetlen a reggeli Actimel!!
Este elalvás előtt a fél pohár tejci! (amit most már nem is iszik meg mindig, de ott kell legyen mellette)

Zöldség-gyümölcs mindenféle jöhet, egy kivétel: Dinnye...valamiért nem szereti.
 Zöldségek párolva is!!

Tojás nem tartozik a kedvencek közé. Húsvétkor megkóstolta (ismét) főzve, de ki is köpte.
Hagymát sem szereti nyersen. Salátákat (főleg a kebabot pita-ban) szereti, de a hagymát kiválogatja :)

Gyümölcslét szereti, de nem reklamál, ha többet nem kaphat hanem vizet kell innia. Más édes italt nem kap!! mint pl. a tea, szörp, szénsavas űditő!!! Ez is elég, és az életében fog eleget inni a többiből is  :D :(

1 megjegyzés:

Évi írta...

Ügyes Alíz, hogy ennyi mindent megeszik, ez az álmodozós dolog baromság!!! :)
Hát a mi listánk rövidebb lenne :) de nem baj, a gyerekek már csak ilyenek :)

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése