2011. október 22., szombat

Mindent csak úgy mint Anya :)

Leginkább ez jellemzi most Alízt.
Pl. tudja a fürdés utáni dolgaimat, most ő is úgy törülközik, utána testápoló izzadásgátló, spray. Végül ha mondom hogy mehetünk még reklamál, hogy nem tonizálta le az arcát :) olyan édes!!
Öltözködés sem mindegy már. Ez csak egy példa, minden lépésemet figyeli és próbálja ugyan úgy megcsinálni. Akaratát is egyre jobban próbálja érvényesíteni.
A héten sűrű délutánok voltak nem tudtam vele  annyit lenni mint máskor. Tegnap este meg ma reggel meg is kaptam érte. Nyűgös volt ha fél méterre elmentem mellőle ha egy picit nem rá figyeltem. Délelőtt egy hatalmasat sétáltunk csak ketten nagyon jó volt és úgy érzem egy picit megnyugodott a kis lelke :)

Bölcsis reggelek elég jók, bent is jobban érzi most magát.

Nagyon jól eljátszik egyedül, van hogy eszébe sem jutunk. Ilyenkor mesét olvas-főz a plüssöknek, épit vagy épp csak átrendezi a játékokat.

Rend a lelke mindennek!!! Ez is lehetne Alíz mondata, ugyanis a boltban ha valami nincs a helyén vagy csak eldőlt addig nem mehetünk tovább még össze nem pakolja. Utcán ha felfigyel egy szemétre (azért írtam így mert sajnos nem kevés van belőle) akkor már mondja: -Valaki nem vette észre hogy ott a kuka és ledobta ide pedig nem szabadna!!!! :D szíve szerint össze szedné mindet!

Dédinél megy Apával a padlásra:


Dédinél még mindig :)

Játszótér:




Kedvenc kép :)


Csini csajszi:

Készül a krumplileves Dédinél:

Pancsi

2 megjegyzés:

Évi írta...

Hát igen, ezek a gyerkőcök reklamálni tudnak ám, ha nem elég a velük töltött idő :)
Nagyon jók a képek, a rend és tisztaságmánia...hmmmmm vajon kitől is örökölte :) (ez csupa jóérzésű megjegyzés volt, nem megharagudni :) )
puszi Nektek!!

Adrienn írta...

Milyen jó, hogy a hiányérzetét pótoltad a sétával kettesben!!!
Olyan figyelmes, hogy természetes, hogy úgy csinálja a dolgokat, ahogy a példa előtte van!
Én is első perctől tanítom a szemét helyére a gyerekeket, és olyan jó érzés, amikor így visszareagálják, hogy nem hiába való a tanításunk!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése