2012. augusztus 14., kedd

Nehézségek

Ahogy nő a pocak és a pici lakója egyre jobban behatárolódnak a könnyen elvégezhető dolgok számomra.
Amit talán a legnehezebben bírok az a nyilvános mosdóban pisilés Alízal. Ugyanis nem ülhet rá, férfibe Apával megint nem mehet....így nekem kell megemelnem, ami most már nem egyszerű, hisz 16,5kg, főleg ha nem csak pisilnie kell :) És így a nyár közepén bizony sokszor kellett ilyen helyen végeznie a dolgát.
A másik az a fáradhatatlan tempó amit sokszor diktál Alíz ha nincs bölcsibe. Képes több kilométert sétálni vagy biciklizni egy játszótér miatt, de sokszor csak a séta kedvéért. Hazaértünk sem pihen, akkor itthon játszunk tovább :) de persze nagyon megértő, mert ha mondom hogy én már nem bírom akkor leültet és ő sürög körülöttem. Boltban is sokszor kiveszi a dolgokat a kezemből, hogy majd ő beteszi a kosárba hogy ne nekem kelljen.

De a hónapok előrehaladtával Alíznak is meg kell birkóznia egy-két nehézséggel.
Amiket talán a legkevésbé tud elfogadni, hogy most nem tudok ugrálni, sokat táncolni vele, vagy felmászni vele számára nehezebb helyekre, nem tudom emelgetni csak nagyon ritkán....de mindig elmondom neki ha megszületik a tesó újra játszhatunk akármit, csak addig kell neki is elfogadni ezeket, hogy a tesónak jó legyen bent a pocimba :)

Amit viszont nagyon szeret, ha rugdalózik a tesó :) Sokszor teszi a pocimra a kezét-arcát és jókat kacag. Valamelyik nap rájött ha énekelt, szinte hullámzott a pocim annyira tetszett a pici tesónak. 

A nehézségek ellenére, nagyon boldogok vagyunk, hogy hamarosan bővül a kis családunk, és nagyon várjuk a pici Tesó érkezését!!!!!!

A nyaralás után most nehéz a bölcsi reggelente. Úgy szedik le a nyakamról annyira sír :( Azért remélem ovi beszoktatás kezdéséig sikerül egy picit visszarázódnia a közösségbe!!!

És a végére egy fotó a 25 hetes pocakról és lakójáról, na meg a kis hercegnőmről:

2 megjegyzés:

Évi írta...

Én Benével női mosdóba járok :) de persze nálatok más...
jó ez a kép nagyon!! Bene is nehezen veszi néha a dolgokat, most azért már egyre jobban...puszi nektek és kitartás!!

Anett írta...

Azért az valóban más...női mosdóban Bene nem látja a többieket pisilni a férfibe meg mégiscsak láthatóbb helyen végzik a dolgukat a fiúk :D :D

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése