2012. június 26., kedd

Hercegnőm...

Nem elég, hogy mint egy kis gomba, olyan gyorsan nő, még ennél is gyorsabban fejlődik-változik!!!
Régóta elég önálló, de mostanság extrán meg is éljük ezeket a napokat, ami neki nagy öröm, nekem meg egy pici fájdalom, hisz minden nappal jobban el kell engedjem a kezét! Persze tudom így van ez jól és természetesen örülök is, mégis ott van bennem a DE...... :)

Öltözködés:
Válogat, ha szerinte nem illik össze, vagy nincs kedve felvenni akkor másik kell. Ezért inkább mindig megkérem menjen hozzon magának ruhát. Persze azért azt kikötöm, hogy póló-szoknya esetleg nadrág közül válogathat.  Ha eszébe jut akkor ki is vasalja felvétel előtt a kis rózsaszín vasalójával :)
Hétvégén kifejtette séta közbe mit is szeretne ha hazaértünk: Leül a hercegnős sminkasztalhoz. Kifesti a szemét, száját, körmét, hajlakkal szép hajat készít magának, felveszi a gyűrűjét..... Igazi kis Csaj!!!

Mostanság este elalvásnál picit fél a sötétben (van éjjeli fény+kint ég egy kisebb lámpa) de még így is, ennek ellenére tartja magát, hogy egyedül alszik el, hisz Ő már Nagy Lány :) de azért van mikor inkább az én közelségemet válassza!!!

Szobatisztasági dolgok:
Van bili, WC szűkítő, de inkább az elsőt használtuk mert ahhoz nem kellett segítséget kérnie. Szűkítőnél le és felszállásnál ott kellett lennem fellépő hiányában.
Pár hete viszont rájött, hogy Ő nem is esik bele a WC-be, ha ráül a sima ülőkére, hisz lent a lábával tartja magát :D Na azóta csak így végzi a dolgát, teljesen egyedül!!!!

Mindig van egy kedvenc kutyusa, aki 100% figyelmet kap :) Ha esik az eső akkor esővédőt, gumicsizmát, ha koszos akkor pancsiba viszi majd megtörli esetleg még pizsit is ad rá. Szed neki pár levelet-füvet amiből otthon ebédet főz neki...ha még pici a kutyus akkor pelenkát is kap!!!! Elvisszük magunkkal játszótérre ahol minden játékot kipróbálhat!!!

Szeretem, hogy ennyire tud Szeretni!!!!
Amikor csak eszébe jut......ölelget, simizi az arcom, puszilgat és ki is mondja az érzéseit....ha mérges azt is :)

Vannak dolgok amit én nem szeretek....ha esetleg elkövetem ezek valamelyikét és nem korrigálom azonnal, már szól is, hogy bizony Anya ezt nem így kellett volna!!!!

Nagyon szeretne egy igazi kutyust!!! Tervei megvannak, mit kapna, hova mennének, mit szabadna neki....

Még most is elég jól elfogadja amit mondunk neki. Ritkán ellenkezik-hisztizik! Ha nem annyira tetszik neki inkább próbálja egy kis kompromisszummal megoldani :)

Imádja a mesekönyveket még mindig!! Nem telik el nap mese nélkül. Egyszer én olvasok neki majd Ő nekem és a Pici Tesójának :)




1 megjegyzés:

Évi írta...

Nagyon édes nagy lány!!!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése