2011. május 30., hétfő

Gyereknap

Semmi extra nem történt ezen a napon. Nem is akartunk minden fele elmenni!

Úgy döntöttünk reggel a ház körüli játszókra megyünk le, délután meg be a városba vagy le az állatkert fele. Végül a nagy játszótér mellett döntöttünk. Nagyon tetszett neki, de az a rengeteg ember-gyerek akik ott voltak....sok volt neki. Kb. 50 percet bírta majd kérte menjünk haza. Sehova nem akart menni csak HAZA!!

Otthon egy fél órát pihent-mesézett. Mikor egy picit feldolgozta ezt az egészet szólt, menjünk le játszani. Akkor viszont már nem akart hazajönni :D
Mindent összevetve nagyon jó volt ez a nap, de a délelőtti játszóterezés ahol alig voltak sokkal jobban tetszett neki, nekünk is mint a tömeg....délutánra is lehet jobban jártunk volna egy csendesebb programmal.

MÁS:
A játékait félti (mint minden gyerek) de azért oda adja. Van hogy hevesen tiltakozik mikor elkérik tőle....ilyenkor beszélek vele, hogy nem szabad így viselkedni, pláne ha kérik tőle.....és hogy ő is szeret más dolgaival játszani stb...... ilyenkor általában oda adja ő maga, mikor kell neki akkor oda megyünk és vissza kérjük (szépen)
Olyan jól elfogadja amit mondok neki.....






1 megjegyzés:

Adrienn írta...

Minden nap gyereknap nálatok!:)) A tömeges rendezvényeket, ezért nem szeretem én sem! A gyerek sem élvezi(Alíz bebizonyította), és meghittsége is kevesebb!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése