2012. április 27., péntek

Alíz és az evés....

Nem panaszkodhatom, mert eddig jó az étvágya, szereti az új ízeket megkóstolni és nem válogatós!!! (maradjon is így)
Viszont a maga kis szokásai megvannak :)
Lassan eszik! Közben van, hogy dúdolgat, vagy sorba pakolja ami a tányérján van.... (régebben volt, hogy megjegyezték ezt a bölcsibe, mondván, hogy "álmodozik" evés közben...no comment!! ) Úgy gondolom a lassú evés sosem rossz, főleg emésztés szempontjából!!!

Mindent külön rakva a tányérján eszik. Pl. szendvics: kenyér vaj nélkül, mellé szalámi, sajt, paradicsom-paprika-uborka... de ezek sosem mehetnek egybe csakis KÜLÖN!!! Általános sorrend: első a sajt, szalámi, paradicsom (majd kér utánpótlást valamelyikből) és ha még éhes akkor eszik a kenyérből is, de az sokszor csak dísznek van.

Ebéd sincsen másképp ha megteheti. Pl. : Rizs, mellé fasírt, uborka. Ált. sorrend: Első a csemege uborka amiből kér is repetát (nagyon szereti) majd a fasírt és ha még éhes akkor rizs ameddig meg nem telik a pocak :)

Rántott halhoz elengedhetetlen a majonézes borsó a rizsre :)

Főzelékek nagy kedvencek, eddigi kivétel a kelkáposzta főzelék (pedig én nagyon szeretem :D )

Joghurtból inkább azt választja a boltba ami mellé van gabonapehely....pudingot, túrókrémeket nem igazán szereti. (Sosem választ a boltban olyanokat ) pedig nem tiltom(tiltottam), igaz sokszor nem is vettem neki, így nem is azok lettek a kedvencek!!!
Bölcsi előtt elengedhetetlen a reggeli Actimel!!
Este elalvás előtt a fél pohár tejci! (amit most már nem is iszik meg mindig, de ott kell legyen mellette)

Zöldség-gyümölcs mindenféle jöhet, egy kivétel: Dinnye...valamiért nem szereti.
 Zöldségek párolva is!!

Tojás nem tartozik a kedvencek közé. Húsvétkor megkóstolta (ismét) főzve, de ki is köpte.
Hagymát sem szereti nyersen. Salátákat (főleg a kebabot pita-ban) szereti, de a hagymát kiválogatja :)

Gyümölcslét szereti, de nem reklamál, ha többet nem kaphat hanem vizet kell innia. Más édes italt nem kap!! mint pl. a tea, szörp, szénsavas űditő!!! Ez is elég, és az életében fog eleget inni a többiből is  :D :(

2012. április 20., péntek

Kissé elmaradva

 Nem vagyok a legjobban mostanság, de majd bepótolom :)

Utolsó írásom óta Alíz igazi Nagylány lett (ahogy Ő mondja) szinte semmiben nem fogad el segítséget csak ha már nagyon nem bírja megoldani. Válasz mindig ez: A Nagylányoknak nem kell ám segítség, egyedül is megy nekik!!! Édes kis szépség!

Két napja érte egy kisebb baleset. Kergetni szerette volna a galambokat, és futás közben elesett. Szerencsére a két kezét maga elé rakta így azok értek először földet majd az orra (amit le is nyúzott) majd a nagy lendület miatt a két lába fellendült a levegőbe és ez miatt csúszott még a földön :S Nagyon sírt, de hamar megnyugodott, viszont mérgében már menni is kellett el onnan :D

Melegebb napokon (ami mostanában nem sokszor volt) többszöri délutáni program a Balaton part. ( volt már róla bejegyzés) Szeretünk lemenni, még Apa a hobbijának (horgászat) hódol, mi játszóterezünk, fagyizunk, kacsákat etetünk vagy csak sétálgatunk!!! Míg nyáron csak pancsizunk a Balatonon ilyenkor bepótoljuk ami elmaradt és felfedezzük a partot!!!

Kacsák
 Virágok...éppen készül közelebbről megnézni őket :)
 Vonat! Nagyon tetszett neki, de az nem, hogy közben próbáltam megörökíteni!
 Fagyi
 Ne menj el!!!! Van még itt enni való! :D
 Apa halat fogott!!! Alíz engedte vissza a vízbe!
 Egy jól elcsípett pillanat! Éppen elvesztette az egyensúlyát, de ügyes volt, segítség nélkül megoldotta és tovább ment!
 Már ez is megy :) Igaz sokszor leesett mire sikerült, de nem adta fel!!!!

2012. április 10., kedd

Pár szösszenet...

Mindig is bújós érzéseit kimondó kislány volt Alíz, de mostanság még intenzívebben kimondja, mutatja aktuális érzéseit.

Van mikor odafut (minden előzmény nélkül) átölel ahol hirtelen tud és mondja: Jaj Anya én annyira szeretlek téged!!!

Játék közbe mikor eszébe jut odajön megsimizi az arcom, kezem....megkérdezi: Jólesik Anya? Mondom igen!! Válasz: Nekem is!!!

Ma este olvastam egy cikket az újságban. Földön ültem a szobában. Odajön átöleli a vállam: Anya jól érzed magad? Mondom igen kicsim csak fáradt vagyok!! Válasz: Akkor jó! (közben megsimizte a vállam)

Most hétvégén, hogy beteg volt mellette aludtam. Egyik este úgy aludt el hogy szorosan odahúzta a kezem, ráfeküdt és simizte!!!

Sokszor hív minket így: Anyácska, Apácska,

De persze van mikor a düh-harag is intenzívebb nála.....Ilyenkor amíg az az egy gondolat jár a fejébe nem is lehet vele beszélni, mert hajtja az igazát. Kell egy esetleg pár perc amíg látom, rajta a hajlandóságot. :)

2012. április 9., hétfő

Hétvége

Ami nem a legjobban indult. Szerda óta nem ment bölcsibe a köhögés miatt. Majd csütörtök éjjel iszonyú köhögő rohamok törtek rá :(  Fuldokolt, öklendezett...úgy tudott csak valamennyire pihenni, hogy kinyitottam az ablakot meg felpolcoltam a hátát-fejét. Fél ötkor már nem bírt vissza aludni. Elmentünk Doktornénihez aki megállapította, hogy asztmás köhögése van :( :(  Ami összefügg a szem allergiájával.....kaptunk gyógyszert és majd vinnem kell allergia vizsgálatra. VÉGRE!!!!!  Már nagyon régóta viszem állandóan a szeme miatt nem történt semmi...most talán pontot tehetünk az ügy végére mielőtt még rosszabbodna az állapota.
Péntek este sem volt jobb. Csütörtöki élmények miatt, na meg még nem kapott rendesen levegőt nem mert lefeküdni aludni :( Kitaláltam, hogy aludjon a kerek fotelba (amibe ő még kényelmesen tud aludni) nehezen, de azért sikerült neki ülve nyitott ablaknál elaludni. Kétszer háromszor felsírt ha egy picit lejebb feküdt, hogy ültessem fel....végül azért nyugodtabban átaludta az éjszakát. Reggelre szinte teljesen elfeküdt...megébredt észre vette és visítva sírt hogy ültessem fel :S  (rossz élmények)
Szombatra szerencsére használt a gyógyszer és nyugodtan tudtunk pihenni!

HÚSVÉT

Nagy lázban telt a hétvége. Pénteken készítettünk papír hímes tojásokat amit kiragasztottunk az ajtóra a nyuszinak :)

Szombaton sütöttünk, festettünk tojásokat, volt aminek kifújtuk a közepét és fóliát tettünk rá. Egy kosárkába pakolta őket és oda rakta az ajtóhoz a papír tojásokhoz.
Vasárnap délután lement Apával és éppen akkor járt itt a nyuszi. Le volt egy picit törve, hogy nem találkozott vele, de hagyott neki egy levelet (én írtam) amiben megdicsérte a gyönyörű tojásait...és leírta, hogy a lakásban mindenfele elrejtette az ajándékokat.
Na ettől lázba jött és elkezdte keresgélni őket. Jó móka volt és nagyon örült mindennek amit talált, de a kedvenc mégis csak a  lego duplo lett :)

Boldog Nagylány

 Itt azt kellett megörökítenem ahogy Micimackó ássa a fákat :D

Ma a locsolókat várja nagyon :) Apa az biztos hogy piros tojást fog kapni :)

Összességében jól sikerült ez a húsvét. remélem jövőre meg tudjuk oldani, hogy a szabadba keressük meg a meglepetéseket :)

2012. április 5., csütörtök

Képes

A cím nem véletlen :)

Biciklis Nagylány. (Ezen a képen olyan picinek tűnik hozzá képest a bicikli...pedig nem így van)
Egyensúly gyakorlása...
 Alíz az égben :) na jó nem csak úgy 3 méter magasban!!! (és nem parázott, pedig szokott)

Unokatesóval

Tánc lépések Alíztól...



Sajnos a betegség ismét megtalálta :( Tegnap már nem ment bölcsibe mert köhögött. Napközben nincs is igazán probléma hanem akkor mikor elalszik. Erős köhögő rohamok törnek rá :( Ha belázasodna vagy rosszabb lenne holnapra az állapota akkor elviszem azért orvoshoz!!!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése