2011. október 28., péntek

Mai édes mondatok :)

Sétáltunk hazafele a plázából közben énekelgettük a hajó,hajó a Dunán..... Egyszer csak megállt, rám nézett átölelte a lábam és ezt mondta: -Hát ez csodálatos ahogy énekled!!!!!

Mikor hazaértünk megkért hogy építsünk autópályát. Mondtam neki egy perc csak hozok inni valót. Felpattant :
-Anya te csak üljél le pihenni, majd én hozok be neked!!!  Mama öntött a pohárba ő pedig oda hozta!

Van mikor csak úgy átölel és mondja: -Anya szeretlek!

Minden nap figyel rám, mint ahogy én is Ő rá!  A legédesebb csajszi a világon!!!! IMÁDOM!

Most, hogy hűvösebbek a napok legtöbbször sétával töltjük a délutánokat. Rengeteg dolog van amit fel tud fedezni-gyűjteni (sárguló falevél, gesztenye, lehullott virágszirom, faág, és még sorolhatnám) így nem is hiányolja a játszóteret.

Folyt. köv. a napokban ;P

2011. október 22., szombat

Mindent csak úgy mint Anya :)

Leginkább ez jellemzi most Alízt.
Pl. tudja a fürdés utáni dolgaimat, most ő is úgy törülközik, utána testápoló izzadásgátló, spray. Végül ha mondom hogy mehetünk még reklamál, hogy nem tonizálta le az arcát :) olyan édes!!
Öltözködés sem mindegy már. Ez csak egy példa, minden lépésemet figyeli és próbálja ugyan úgy megcsinálni. Akaratát is egyre jobban próbálja érvényesíteni.
A héten sűrű délutánok voltak nem tudtam vele  annyit lenni mint máskor. Tegnap este meg ma reggel meg is kaptam érte. Nyűgös volt ha fél méterre elmentem mellőle ha egy picit nem rá figyeltem. Délelőtt egy hatalmasat sétáltunk csak ketten nagyon jó volt és úgy érzem egy picit megnyugodott a kis lelke :)

Bölcsis reggelek elég jók, bent is jobban érzi most magát.

Nagyon jól eljátszik egyedül, van hogy eszébe sem jutunk. Ilyenkor mesét olvas-főz a plüssöknek, épit vagy épp csak átrendezi a játékokat.

Rend a lelke mindennek!!! Ez is lehetne Alíz mondata, ugyanis a boltban ha valami nincs a helyén vagy csak eldőlt addig nem mehetünk tovább még össze nem pakolja. Utcán ha felfigyel egy szemétre (azért írtam így mert sajnos nem kevés van belőle) akkor már mondja: -Valaki nem vette észre hogy ott a kuka és ledobta ide pedig nem szabadna!!!! :D szíve szerint össze szedné mindet!

Dédinél megy Apával a padlásra:


Dédinél még mindig :)

Játszótér:




Kedvenc kép :)


Csini csajszi:

Készül a krumplileves Dédinél:

Pancsi

2011. október 12., szerda

Életjel

Egy kicsit elmaradtam :)

Alíz jól van a héten újra bölcsis lett. Egészen jó kedvel kezdi a napokat, jól érzi magát ott, lehet jót tett egy kis pihenő otthon.

Hétvégén ünnepeltünk a Ferivel így Mamával meg Szilvivel volt Alíz 3 napig. Egy picit tartottam tőle, hogy is viseli a hiányomat hisz még egy éjszakát sem töltöttünk külön :)
Minden jól sikerült nagyon jól elvolt néha keresett, de akkor mondták, hogy nem jövünk még és elfogadta.
Mi is nagyon jól éreztük magunkat...nagyon szép helyre vitt el  Feri, csodálatos meglepetés volt számomra.
Pár kép:














Voltunk bobozni. Most próbáltam először, de nagyon tetszett. Készült egy pillanatkép mikor jöttünk le. Nem digitális, lefotóztam így nem a legjobb minőségű.


Új kedvencem mostanában a fali matrica. Nemrég egy délutáni séta közben leltem rá :) most Alíz ágya felett van az egyik, de nemsokára kap új ágyat ha a helyén lesz akkor még díszítünk.


A másik a játszósarkánál van:
Szerintem nagyon feldobja a szobát! Arról nem is beszélve, hogy Alíz nagyon szereti!!!!

És a végére pár kép a nagylányról:




Hétvégén majd megpróbálok többet írni :)

2011. október 2., vasárnap

Betegség

Egész héten láttam rajta. hogy egy picit mintha meg lenne fázva....
Úgy döntöttem pénteken nem megy már bölcsibe, pihen itthon, de sajnos be is lázasodott így még orvoshoz is menniük kellett Apával.  
Jó kis torokgyulladást kapott el :( Péntek szombat elég csúnyán köhögött + láz, de látni a javulást.... kedve étvágya ennek ellenére jó!
Nagyon kellemes az idő így láztalan órákban mindig lementünk sétálni egy picit, jót tett neki, hangulata sokkal jobb lett :)
Keddig itthon marad, amit nem fog bánni mert elég nehezen indulunk el reggelente a bölcsibe. Sosem akar menni.......ott bent már elvan, de most nem az igazi.

Olyan önálló lett már!!!
Van mikor odajön szólni, hogy kell pisilni, de az esetek többségében nem is szól hanem csak azt látom, hogy viszi a bincijét a wc-re kiönteni  :D :D Ilyenkor annyit kell segítenem, hogy felemelem a wc ülőkét, kiönti, utána elviszi a fürdőbe kimossa majd visszaviszi a helyére....
Kakinál is általában akkor szól ha végzett, mert kell neki wc papír :D
Bugyit zoknit ő hozza a fiókból fel is veszi....a többi ruháját még nem éri el!
Mindig elmondja mit is szeretne, de ha nem úgy alakul elfogadja, nincs érte sírás.



Édes mondatok:
Péntek reggel felkelt odamentem, hozzám bújt ahogy szokott, mondtam neki, hogy nem megy bölcsibe Apával, Mamával otthon marad. Válasz: -Anya ne menjél el dolgozni!!!!!.......mikor hazaértem futott hozzám a nyakamba ugrott: -Anya örülök, hogy itthon vagy!!!!!! IMÁDOM!!!!!!!

A popikába a bugyika beragadt. Kérdeztem: És sikerült kihúznod?  -Igen a gyatyával!!!! :)

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése