2011. augusztus 29., hétfő

Állatkert

Tegnap Állatkertben jártunk Zoltánnal. Alíz már az elején a kölyökdzsungelben leragadt, ami egy nagy játszóház :) Utána kellett egy kis idő még az állatokra figyelt és nem reklamált, hogy menjünk vissza, egészen a következő játszótérig, ahol megint elidőztünk! :D
A nagyobb állatok mint pl. Oroszlán, tigris nagyon tetszett neki.
Végül az állatsimogató lett a kedvenc, ahol inkább etette az állatokat. Alig tudtunk eljönni onnan :)











 Zoltán :)

 Ezt kaptuk a kijáratnál. Persze nem ingyen :S

Összességében tetszett Alíznak, de még mindig nem maga az állatok inkább a játszóterek.
Annak ellenére hogy nem nagyon nézegette az állatokat, délután vissza mondogatta a neveket :D
Jövőre sem fogjuk kihagyni.!!!

2011. augusztus 25., csütörtök

Vegyes

Azt hiszem most már biztosra mondhatom, hogy teljesen elhagytuk a pelust :) :)

Egy jó ideje csak éjjelre használtuk mert néha volt egy kevés pisi, de egy hete már rá sem rakom.
Soha nem "pakoltam" Alízt bilire este hogy akkor most pisilj nehogy becsurogjon éjjel, (nem vagyok a híve ennek a módszernek) lehet ezért is tartott ilyen sokáig elhagyni, de nem baj, hisz élete során sokkal többet lesz nélküle mint vele :D Reggel nagyon jól bírja, akár 20-30 perc is eltelik mire megy a bilire.
Mostanság viszont a wc-t nem használja. Ok nagyon egyszerű. A bilire egyedül is rá tud ülni míg a wc-re nem :D

Mindig is szeretett segíteni. Újdonság hogy az ágyát este egyedül húzza ki, kis segítséggel ráteríti a lepedőt, reggel leveszi az ágyneműt és betolja az ágyat.

Tegnap végre megkapta a bárányhimlő második oltást. Ma este lázas lett, remélem csak ettől....

Bölcsi
A kezdeti rossz élmények ellenére úgy látom tetszik neki.
Most már jól eljátszik a társaival. Mindig mesél délután, mi is volt....
Sosem volt olyan aki túlzottan féltené mástól ami nála van, vagy játszik vele, de a bölcsi hatására most jelen pillanatban teljesen eltűnt a féltés :)
Bevásárlóközpontban beleült egy autóba aminek két kormánya van. Kétszer is beszálltak mellé, reklamálás helyett jól eljátszottak egymással.

Vannak pillanatok mikor kis szégyenlős kislánnyá válik ilyenkor bújik a lábamhoz. Olyan kis édes!!

2011. augusztus 21., vasárnap

Siófok

Mint múlt héten a hétvégén is Siófokra látogattunk. Nagyon meleg volt ennek ellenére délelőtt én egy picit hidegebbnek éreztem a vizet (a tegnapi szél-vihar felkeverte) Alíz megint simán belesétált így annyira nem lehetett hideg :D
Alíz imádja a Balatont, mindig olyan önfeledten játszadozik a vízbe, főleg ha rajta van a derék úszógumi is (karúszon kívül) próbál úszni, minden fele eldobja magát, fut a labda után....

Sajnálom hogy nyakunkon a nyár vége. Idén lehet ez volt az utolsó nap a Balatonnál :( :(








Találtunk óriás sakkot. Alíz főzött vele kávét :D :D meg pakolgatta minden fele a bábukat. Jó kis játék volt.




Apa eltemette a homokba :)



Ebéd után nem csak Alíz dőlt ki :D

2011. augusztus 19., péntek

Ez a hét...

Egy kis náthával indítottuk a hetet, ezért nem ment bölcsibe 3 napig. Szerencsére nem rázódott ki és jól elvolt csütörtökön. Már kezdi a kis társainak a nevét megjegyezni.

Ha sétálunk ha itthon vagyunk legtöbb esetben alig jutok szóhoz mellette :) nagyon szeretem mikor csak mondja és mondja a magáét.
Valamelyik este készültünk a pancsira ezt mondta nekem: -Anya nem akarok fürödni csak veled játszani bent a szobában EGÉSZ NAP!!!! :( Ebben a mondatban minden benne volt amit most érez, hogy bölcsis lett én meg dolgozom!!!

Sok könyve van, mindegyiket tudja miről szól. Eddig mi meséltük neki, most már sokszor ő nekünk :)  Felvettem mikor a Mese az 5 cumiról könyvet "olvassa", de elég messze volt meg a másik szobában ment a tv :( így maximumra kell állítani a hangerőt hogy lehessen hallani.


Van még egy videó amit jobban lehet hallani :) Itt mutatja nekem a kártyáit:


A bölcsi hatására kezdi megszeretni a motorozást. Túl sokat most sem megy vele, de már futni kell utána :D

Hátizsákosan:
Előkerestem a kameránkat. Készítettem vele képeket, sajnos sötétedett így nem lett a legjobb :( Ki akartam világosítani őket mielőtt felrakom, de nem volt hozzá időm-kedvem. Azért így is jók lettek :)








2011. augusztus 13., szombat

Bölcsi + Minden

Letelt a szabadságom, ez azt is jelenti hogy a bölcsi beszoktatás is véget ért.
Az első hét nehézségei miatt (harapás) egy picit nehezebb volt a héten. Volt hogy elsírta magát ha közel mentek hozzá de azon is el tudta sírni magát ha szóltak a gondozónők hogy akkor gyere bemegyek veled pisilni.
Minden nap megbeszéltük a napi dolgokat, de csütörtökön hosszabban....úgy hogy ő is értse.....és hogy nekem sajnos akkor is dolgoznom kell nem tudom elhozni ha ő sír a bölcsibe, ezért próbálja meg inkább jól érezni magát....
Pénteken mikor mentem érte nagyon megdicsérték :) nem csak egyedül játszott, nem sírta el magát mindenen, közel is mehettek hozzá stb...
Most itt a hétvége, de azért remélem jövőhét is így fog telni mint a péntek.
Lelki dolgokról a véleményem hogy nagy részét jól lehet kezelni sok-sok beszélgetéssel-odafigyeléssel!!!!
Erre törekszem én is mert nem szeretném ha benne maradna és csak mélyülne!!!

16-án 30 hónapos lesz Alíz. Nagyon mennek a napok-hónapok!!!!

Pelus: Nappal nem kell, bölcsibe sem. Két hét alatt kétszer folyt be neki, kakilt már akkor is ott mikor én nem voltam :)
Éjjelre kap még, de sokszor üres reggel. Ez inkább amolyan biztonsági mert van hogy egy negyed pisi reggelre benne van. Felkelés után sosem pisil egyből. Legalább még egy 30 percet fekszik. (Jól bírja)
Most otthon sokszor használ bilit mert ez egyedül is megy.

Öltözés: Bugyi felvétele jól megy, nadrág is ha nem egy szűkebb féle. Zoknival próbálkozik, de még nem tökéletes.
Kocsiba bemászik az ülésébe, bele is bújik az övbe nekem csak kapcsolnom kell.

Cumi: Nem olyan túl rég írtam róla, hogy sokszor kérné akár egész nap....
Akkor eldöntöttem beszélek vele, hogy miért is nem jó ( nagyon jól megérti a dolgokat) Attól a naptól csak is kizárólag alváshoz kérte. Ha látta napközbe, elvitte a helyére.
Kb 2 hete éjjel ha megébred nem kérte a visszaalváshoz. Majd jött a bölcsi, ahova vittem be cumit, de kértem hogy elalváshoz csak akkor adják oda ha ő kéri....és mivel Alíz nem kérte csak a kutyusát, így nem is kapta meg. 3 napja így alszik ott, tegnap este itthon sem jutott eszébe :D Lehet hogy hamarosan elhagyjuk teljesen a cumit???

Igazi Nagylány lesz már, se cumi se pelus!!!!!  :D

Fagyi!!!!
 Komolyság
 Valamin elbambult :)


2011. augusztus 10., szerda

Mindenféle

Tegnap Apával megint horgászott Alíz :) Nagyon tetszett neki. Először a kukacokat csodálta meg, jókat nevetett ahogy a dobozkában mozogtak :
Majd a kifogott halacskákkal játszott. Hazaindulásunk előtt vissza engedte őket a vízbe!!!


Szeretem, hogy szeret mindent és mindennel feltalálja magát. Ha kitalál valami játékot, de éppen nincsen nála ami kellene hozzá akkor szed valamit ami helyettesíti.
Egy példa. Mentünk a plaza-ba gyalog. Rengeteg virág van a házak előtt. Kellett egy locsolókanna hogy ne szomjazzanak a nagy melegbe :)  Szedett egy faágat és már locsolt is.
Többször át kellett menni az úton ezért szükségünk volt egy jelzőlámpára. Ezt is egy faág helyettesítette és csak akkor mehettünk át ha nem jött autó és zöld lett a lámpa!!!!

Autóban:


Bölcsi alakul a héten. Harapás mentes napjaink vannak, aminek nagyon örülök, de Alíz nem felejtette el mert ha a kisfiú a közelébe megy van, hogy elpityergi magát :(
Ma lesz az első ott alvási próba napunk.
Összességében elég jól viseli, de azért nem teljesen, de azt hiszem ennek így is kell lennie....

2011. augusztus 9., kedd

Képek az én kis szépségemről :)



 Horgászás Apával:

 Nem a legjobb minőségű a kép, de aki rajta van tökéletes :D



2011. augusztus 8., hétfő

Hétvége

Csütörtökön délután elmentünk Bercizni!!!!! Alíz kedvenc elfoglaltsága, ugyanis Berci egy aranyos kutyuska.
Sokat játszott vele a lakásba majd elvittük le sétálni. Alíz fogta a pórázt és sokszor olyan gyorsan futottak alig értük utol őket :)
Indulunk Bercizni:

Séta:


Egy videó. Berci pisilne, Alíz menne.....majd úgy megindul a kutyus alig éri utol Alíz. A videón már nem látszik, de nem esett el, viszont nagyon tetszett neki a futás :)
A videó elején Feri nekem beszél :) Sikerült lefotóznia Alízt séta közbe ami nekem nem ment.


Péntek reggel elindultunk Algyőre rokonokhoz. Nagyon jól éreztük magunkat, csak hosszú és meleg volt az út :(
Képek nem igazán készültek mert elfelejtettem fotózni. A gyerekekről egy- kettő azért lett
Alíz jól elvolt Vesztikével, főleg a homokozás-csúszda ment együtt.

Nagyon fini ennivalókat sütöttek főztek nekem. Ha valóban meg kellett volna ennem mindet híztam volna legalább 5 kilót :D
Ezen a videón Vesztike egy porcukros-uborkát csinál nekem :P Mind két gyerkőcnek nagyon tetszett!! Nagyon édesek voltak!

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése