2011. július 29., péntek

Esernyő + Puzzle

A héten kapott egy cicás esernyőt Alíz.
Az ok egyszerű. Mindig az én esernyőm kellett neki. Amit alig bírt el én meg megáztam :D
Alig bírta de a kiflit nem adta oda :)

Új esernyő! Amihez kapott egy sípot. Amíg nem vettem le így oldalra tartva hozta az ernyőjét, hogy tudja fújni a sípot :)

 Ma hoztam egy videót is. Puzzle-val kezdtünk el játszani.
Kéri hogy segítsek neki és mikor ezt nem teszem (mert éppen őt videózom :D) mérgesen mondja nekem, hogy LÉGYSZIVES!!!!! Nagyon aranyos!

2011. július 27., szerda

Copfos kislány

Eddig tiltakozott a hajgumi és csat ellen. Tegnap vettem neki pillangósat, ez elnyerte a tetszését.
Most fotózni volt nehezebb :D
Íme pár kép a kis szépségemről:



2011. július 25., hétfő

Gondoskodás

Nagyon odafigyel mindenre és mindenkire.
Tegnap építettünk, de én csak azt a kockát foghattam meg amit Alíz átnézett, hogy nem-e veszélyes :) Többek között ezt is mondta: -Anya ez nagyon veszélyes! Ez elvághatja a kezed, ezt majd én rakom fel!!! Egy levegővétellel hangzott el ez a két mondat. :D
Vagy mikor felmos takarít a saját kis felszerelésével.
-Anya itt felmostam ne lépjél rá mert nagyon csúszik!!!!

Ma délelőtt elmentünk Annához Pötyivel meg pici Churchillel.
Annának van legalább 4 pötyi féle kutyusa. Mikor eljöttünk kapott Anna Anyukájától egy picit. Hazafele kifejtette a gondolatait:
-Ő (nagyobbik) Pötyi Anyukája Ő (kisebbik) a pici Pötyi.  Pici Pötyi nagyot ugrott, elesett, fáj a popsija. Anyukája otthon bekeni betadinnal meg sudocremmel hogy ne fájjon neki. Anyukája majd jól megszeretgeti.
És még volt egy pár gondolatmenetel de nem tudtam mindet megjegyezni :D

Összességében nagyon szeret gondoskodni a plüssökről. Ha koszos lesz valamelyik este elviszi magával pancsiba....van mikor pelust kapnak, sapit-ruhát hogy nehogy megfázzanak.

Még mindig jár boltba :) legtöbbször nekem vásárol jó kis dolgokat.

Végre 3/4 része kibújt a 17-dik fogacskának!!!!

A szeme nem javul...vagyis elmúlik, de ha találkozik azzal amire allergiás (nem tudjuk még mi lehet) akkor vörös lesz alul-felül. Héten vissza viszem a doktornénihez, reméljük sikerül az okot kideríteni!!!

Egy hét múlva indul a bölcsi. Ha valaki kérdezi tőle mész bölcsibe? Válasz: -Igen Benével!
Pisi-kaki megy bárhol bármikor, így ezzel talán nem lesz gond a bölcsibe. Nem 100%-kos a szobatisztaság, de én nagyon ügyinek tartom így is :)

Sablonváltásnál sikeresen eltüntettem a növekedési táblázatát. Most csináltam újat, friss adatot majd Augusztusban írok hozzá, de ide azért leírom a múlthét elején mért eredményeket 94cm és 14,4 kg

2011. július 23., szombat

Churchill kutyus

Úgy gondolom ideje említést tennem Alíz kedvenc kutyusáról :)
A név választás nem véletlen, de mivel ezt mások nem tudják igencsak meglepődnek mikor kérdezik Alízt: -Hogy hívják a kutyusodat? Ő büszkén mondja Churchill :D
Leginkább az idős nénik bácsik kérdezik a liftben és gondolom ők más  valakire gondolnak mint akiről Alíz kutyusa a nevét kapta.
Mikor kint éltünk Walesben a tv-ben mindig látott egy kutyust akinek nem kis múltja van már :) ITT olvashattok róla.
Nagyon megszerette, mindig várta mikor lesz.....
Hazaérkezésünk alkalmával Szilvi meglepte egy hasonló plüssel. Hatalmas volt az öröm. Rengeteg  kutyusa van, de a kedvenc még mindig egy,de lehet csak a mai napig???? Ugyanis Zirci látogatáson Zsaninál talált egy hasonlót csak kisebbet. A neve PICI CHURCHILL lett :)
Egy pusziért és egy bujciért meg is kapta  Zsanitól. Így mindenki jól járt! :P
KÖSZI még egyszer!!!

Alíz két kutyusa:

És a már említett "igazi" Churchill:


2011. július 20., szerda

Ajándék

Egy nagyon kedves ismerősöm Adrienn lepett meg :)
Nagyon köszönöm még egyszer.

 Arra is kaptam lehetőséget, hogy továbbítsam 10 számomra kedves blogtársamnak.
Ha lehetne legelőször Adriennek küldeném (nagyon szeretem olvasni a gondolatait, így nem hagyhatnám ki :D )

Alíz unokatestvérének és Anyukájának:
Bene- Évinek

A kedves ismeretlen ismerős blogos anyukáknak:
Panna és Emmának
Tomikának
Bencének
Laurának
Liliannának
Leilának
Máté és Barninak
Dávid és Olivérnek
Végül mindenkinek aki kimaradt :) tudom ezt nem lehet, de mindenkit ugyan annyira szeretek olvasgatni!!! Így akinek nincs itt a blogja annak is szól ez a kis meglepi.

2011. július 18., hétfő

Képek

Ez a bejegyzés leginkább képekből áll össze, mert úgy gondolom többet elmondanak mint én most írni tudnék :)

Hétvégén Monoron voltunk, nagyon vártuk már, hisz találkozhattunk Dédivel és az igazi kutyussal :)
Mind két nap "strandolt" Alíz a kis kádjába , ami egy picit kicsi, de nem zavarta. Sütött-főzött kávét csinált nekem stb...




Apa fogott neki békát, ami másnap reggelre eltűnt a vízből :) Amennyire én irtózom tőle Alíz annyire szereti!


Virágot is ültetett. Nagyon aranyos volt, ahogy elmondta mit is csinál.
Alíz virágoskertje:



Készült egy videó ami elég rövid lett, a végén kiderül miért is :)

Ha valaki nem értette: PISILNI!!!!!! :D

Pár kép csak úgy:




Hétköznapi képek:
 Valami elromlott a kocsin, meg kellett szerelni:
 Kifli:
Kis szépség:

2011. július 12., kedd

Siófok

Vasárnap jó korán (7) útra keltünk Siófokra a nagy meleg miatt. Így is nagyon forrónak éreztük a napot.
Alíz nagyon lázban volt, mert tudta, hogy most egyedül pancsizhat :) (előző balatoni kirándulásunknál az Északi parton voltunk, és ott hiába van gyerekmedence meg sok játék, a Balaton mégis egyből mélyül, így csak úgy fürödhetett, hogy fogtam. Itt viszont nekünk sok helyen még térdig sem ért a víz)
Az első csobbanásnál csak ismerkedett a vízzel. Néha elengedett minket de inkább mellettem játszott. Kedvence az iszappakolás volt Apára :)
Fél 11-re nagyon meleg lett a nap sugárzása, ezért úgy döntöttünk nem megyünk bele a vízbe. Egy picit neheztelte Alíz, de megértette-elfogadta. Ettünk majd délbe el is aludt. 15-órakor kelt fel akkor ismét ettünk majd 17-óráig egy fedett homokozóban játszottunk. (nagyon melegnek véltük a napot így nem mentünk addig a vízbe) Végül egy hosszabb pancsi következett, ahol már nangyon felszabadultan lubickolt. Azt játszotta, hogy "eldobja" magát a vízbe :) nagyon aranyos volt!
Nehezen fogadta fél 7-kor hogy haza kell menni, pedig elfáradt.
Reméljük a nyáron legalább egyszer még lesz lehetőségünk Balatonozni!!!

 Fáradtan


 Alvás előtt egy kis palacsinta :)
 Eltemettük Apát
 Vigyázz, kész.....
 ...repülünk!!!!

 Sajnos haza kell menni :(


Egy észrevétel:

Úgy gondolom a mai napig nagyon sok ember semmibe veszi a nap káros sugárzásáról szóló híreket. Nagyon sok gyereket bevittek még 12 órakor is a vízbe, vagy ami még rosszabb úgy volt bent hogy sapi sem volt rajta.
Délután lehetett látni mennyien leégtek :( Mind gyerekek mind felnőttek!!!!
Mi a fürdőruci vásárlásnál is azért nem az extra csini pántos-fodrosat vettük meg hanem az aranyos kitty cicás polósat mert az védte a vállát meg a hátát a naptól. (szerintem nagyon aranyos volt benne :D )
                                            

2011. július 11., hétfő

Csak pár mondat :)

Hétvégére rettentő kánikula lett. Alig lehet kimozdulni a lakásból :(
Hétköznapok még elviselhetők voltak. Két délutánt Annával meg Anyukájával töltöttünk. Két gyerkőc inkább egymás mellett játszott, de mi legalább jót beszélgettünk :D (kép sajnos nem készült) Többi délután szokásos volt. Játszótér-séta stb...
Szombaton reggel-este játszótereztünk, napközben meg a teraszon pancsizott "házi medencénkben" Nagyon tetszett neki, ki be futkározott belőle vizes testtel így is hűtötte magát.
Vasárnap siófokon voltunk, de erről majd egy külön beszámoló holnap!!
Pár kép a hétről:



Hááápci!!! :)
 
Anya elfáradtam !!!


 Alagút készítés Apával!

2011. július 2., szombat

Ez a hét...

...ami nagyon jól indult. Bölcsis látogatáson megkérdeztem nem-e kezdhetne Alíz augusztusban. Egy nap múlva már szóltak is hogy akkor aug. 1-jén reggel fél 10-re kell mennünk. Örülök, hogy egy hónappal előbb lesz bölcsis nagylány :)
Szerdán doktornéninél is jártunk oltáson. Bárányhimlő elleni első szurit kapta meg.
Amennyien vannak ez az oltás ellen annyian mellette is....én a második táborba tartozom. Úgy gondolom ha meg lehet előzni akkor miért is ne??? Igaz kell majd nagy korába egy emlékeztető oltás, de az mégis kevesebb mint az esetleges maradandó mellékhatások. Na meg az a két hét amit át kellene élnie rengeteg viszkető pöttyel...
Szerda este úgy döntött Alíz, nem kell neki éjjelre pelus. Megbeszéltük, hogy akkor elalvás előtt még menni kell minden este pisilni...nincs ezzel gond folyik is neki, viszont reggel mikor megébred félálomba bizony be tud neki csorogni. Volt száraz-nedves éjszakánk.....nagy kérdés mi legyen? Nagyon nem akarja a pelust, (már jó ideje folyik este miatta a "harc") amennyire tudom elmondom neki miért is nem jó a pisis ágyikó (bár ezt tudja, mikor befolyt sírva szólt, hogy pisis,és nem jó :D ) erőltetni sem akarom neki éjjelre a pelust, annak ellenére hogy úgy gondolom kellene még. Nem találtuk meg még ebben az "arany középutat" de azért próbálkozom, hogy jó legyen neki.
Két hete dolgozom és azt vettem észre, hogy a hét elején mellette kell aludnom és még így is éjjel megébred és keres....mikor megsimizem és mondom itt vagyok már alszik is tovább. Csütörtök fele már belerázódik és átalussza az éjszakát.
Sokkal bújósabb, van mikor úgy átöleli a nyakam, hogy alig kapok levegőt :) de ez így van jól, tudatja velem, hogy hiányzom neki és nagyon szeret mint ahogy én is őt :D

Van egy strandcipőt amit Alíz pöttyös-nek nevez. Rendszeresen felveszi otthon és abban sétálgat. Sokszor csak abban szeretne lejönni sétálni :)


Itthon nincs a ház mellett folyó, de amikor lehet elmegyünk víz közelbe. A héten a sétálónál pancsolt másik délután meg a Séd pataknál.



A borús esős idő ellenére nagyon jól érezte magát :)

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése