2010. augusztus 30., hétfő

Séta

Hétvégén lementünk délután sétálni most nem Vau tartott velünk hanem ismét Spongyabob, Patrik!
Aliz nagyon élvezte a két plüss már szerintem nem annyira :) Elég sokat röpködtek a levegőbe, egy pár háznak a falát is "megmászták", estek Alizal együtt.
Nevén csak Patrikot nevezi meg. "Patji"
A "gyite paci" sem maradhatott ki a játékok közül. Hát már nem a legkönnyebb igy hamar elfáradt a lábam :)
De talán Apával való játszadozást élvezte a legjobban.
Itt egy videó:   http://www.youtube.com/watch?v=RQKNffysZ2A
Ime pár kép:











Zsani

Pár hete itt van nálunk Zsani. Aliz az első találkozásnál fáradt volt igy nem ismerkedett, sőt csak bújt hozzám!
Majd másnap reggel mikor kifutott a szobából és észrevette előszőr megtorpant, de aztán hamar meg barátkoztak.
Kapott Zsanitól filctollakat meg kiszinezőt, hát azt azóta is nagyon szereti :) olyan édes mikor próbálja ő is kiszinezni a rajzokat, neki még csak ilyen irka firkák sikerülnek, bár sokkal ügyesebb vele már mint az elején. Ha meg nem a könyvet akkor meg magát festegeti ki :)
Olyannyira megszerette Zsanit, hogy felkelés után egyedül volt vele és nem volt probléma.(pedig ugye az utobbi 3 hónapban csak velem volt)
Nagyon jól kijönnek szerencsére, ha elmegy az első pár nap bizti nehezebb lesz. Keresni fogja!
Nevét nagyon szépen kimondja "Zsani"






2010. augusztus 29., vasárnap

Hiszti

Egy hete kezdte el pár napig volt erőteljesebb aztán most már azért csillapodott mert elmagyaráztam neki, hogy "anya addig nem érti mit szeretnél amig sirsz, viszont ha szépen kéred akkor igen."
Lehet ez csak ilyen átmeneti dolog mert ugye jönnek a szemfogak és elég rossz napok vannak miatta egyik foga sem viselte meg ennyire. Hát majd meglátjuk!
Nem dobálja magát a földre, nincs harapás, nincs ütés, viszont ha valami nem sikerül neki vagy nem megyünk egyből mikor kéri akkor jön a "sirás" persze könnyek nélkül!
Nem tudom ez már a dackorszak kezdete-e ami ugye minden gyereknél eljön! Hát megpróbálom a legjobban és nyugodtan kezelni ezeket a kilengéseket. Akkor talán hamar túl leszünk rajta :)

Boltolás

Ma délután elvoltunk vásárolni hát inkább Aliz vásárolt nem mi :) nagyon élvezte
Még szerencse, hogy nem pakolt le mindent a polcokról a kis kosarába.
Azt hiszem ehhez nem is irok többet a videó elmond mindent


http://www.youtube.com/watch?v=PoUfPlkEyNE

Ismerkedés

Szinte minden nap a délutáni sétánál találkozunk egy családdal akiknek van két gyermekük. Aliz a fiúval már többször ismerkedett :)

Pár napja a labdáját adta oda a fiúnak persze csak egy pár másodpercre,hogy megnézhesse aztán kérte is vissza.

Majd ma ismét találkoztunk Aliznál ott volt Spongyabob, Patrik és gyorsan futott is a fiúhoz. Olyan édesek voltak nem mentünk közel hozzájuk, de láttuk, hogy Aliz nagyon mondja neki közben meg mutogatott Spongyabobra :D

Rakok fel két képet igaz ez nem adja vissza mi is volt ott,de azért igy is látszik milyen aranyosak!



Család

Június 04-én kiutaztunk Apa után Angliába amit már nagyon vártunk mert nehéz volt nélküle 4 hónapig viszont azon a napon a család többi tagjától kellett elválni! Ami nekik talán nehezebb volt mint nekünk hisz most nem láthatják Alizt.

Egy pár szót irok a közeli családtagokról:

Dédimama: Apa nagymamája! Nem lakott sajnos nagyon közel hozzánk,de amikor csak tudtunk mentünk hozzá. Szeretünk nála lenni, és mindig olyan finomakat süt főz nekünk mikor megyünk hiába mondjuk,hogy nem kell inkább pihenjen!

Kata: Apa huga! Hát ő sem volt sajnos közel hozzánk Pesten van,de ahogy tudtunk vele is találkoztunk. Katát annyira nem ismeri Aliz,de reméljük hamar kijön hozzánk látogatóba :) és akkor bebótoljuk!


Mama,Papa: Anya szülei! Velük volt a legtöbbet Aliz! Ők is Veszprémben laknak igy szinte minden nap mentünk fel. Sokszor vigyáztak Alizra, Papa el is vitte sétálni. Szeretett velük lenni Aliz.

Ha nem jövünk ki már egyszer kétszer bizti aludt volna ott egyedül Aliz :)

Talán nekik volt a legroszabb az elválás a kisunokájuktól. Hisz minden nap ott totyorgott a lábuk alatt, rosszalkodott :)


Szilvi: Anya nővére! Vele is sokat találkozott Aliz és sokszor vigyázott rá. Jól elvoltak! Ha minden igaz jön ki hozzánk nem csak látogatóba! Igy ő neki már nem kell sokáig nélkülöznie Alizt

Bilis dolgok

Először is nem kezdtük el a szigorú bilire szoktatást, csak el lett neki magyarázva mire is való! Nem erőltetem ha úgy érzi, hogy most rá akar ülni mindig jelzi. Ha teljesen megérett a dologra ugy is elhagya a pelust! Addig meg tanulgatjuk, na meg összepisiljük az egész lakást :D

Kb. 1 hónapja kapott bilit, azért mert mindig nagy érdeklődést mutatott mikor én pisilni mentem :)

Hát az első pár napban nem ült rá csak legugolt mellé és úgy pisilt vagy a földre vagy a pelusba!

Egyik reggel megkérdeztem tőle,hogy rá akar-e ülni nem tiltakozott igy gyors le a pelust és rá a bilire. Meséztünk,játszadoztunk közbe,de semmi. Majd pár napig csak rázta a fejét ha kérdeztem, hogy rá ül e. Úgy döntöttem előhagyom neki ha kell úgy is szól. Egyszer csak fut a bilivel lerakja elém és ráül. Levettük a pelust na akkor egész délután hol rajta ült hol futkározott. Persze bele megint semmi nem ment, viszont a parkettára annál több :D

Következő reggel megkérdeztem ráül-e igen volt a válasz és alig 1 perc alatt már csurgott a bilibe a pisi JUHÉJJ! Majd délután hozta megint és közbe tépte le a pelust és újra csurgott a bilibe a pisi :D

Most nem akar bilizni szerintem pár nap pihi aztán újra jönnek a bilis napok :)




Ego

Hát Aliz nagyon szereti magát nézni telefon videójában :) Ha a kezébe kerül már mutat magára,hogy őt nézzük! Néha bepróbálkozunk más videóval is,de akkor már nyomkodja a telefont!

Saját nevét nem igazán használja még,de ha szólitjuk a nevén most már egyre többször vissza mondja,hogy Ali- Aliz

Ime egy kép róla:

Alvás

Szerencsére nem panaszkodhatom mert jó alvókája van Aliznak. Akkor vannak nehezebb éjszakáink ha törik át egy fogacska.

Mostanság vannak olyan napok,hogy időbe elalszik este reggel viszon 9-10-kor kel na akkor legtöbbször délután nem alszik el csak mese nézéssel pihizik egy órát kb és utána estig virgonckodik!

Mikor kijöttünk Angliába az első pár héten voltak egy kis alvászavarok,végre apával lehetett+teljesen új környezet! Akkoriban a szopik száma sem volt kevés egy nap! De szerencsére tul tette magát ezen és most minden rendben van.

Sőt nemrég észre vettük,hogy beszél álmában :) olyan aranyos olyankor!

Valamelyik nap reggel álmában mondogatta,hogy mama-mama! Biztos eszébe jutott neki :( Mert hát ugye mamával,papával még pár hónapig nem fog találkozni sajnos! Pedig nagyon szereti őket!!!! Ha az utcán meglát valakit bottal ami mamának is van mindig el akarja venni :)

Rakok fel képet :


Rohan az idő...

Nemrég még a pocakomban volt most meg már egy eleven kis csajszi aki egész nap csak futkározna játszana :)

Mig mostanáig leginkább mozgásfejlődés dominált most egy ideje előtérbe került a beszédfejlődés,na és persze az is,hogy mennyire megért mindent ennyi idősen.

Majdnem minden anya azt gondolja az ő babája egy zseni meg sokkal ügyesebb a másik (esetleg szomszéd babánál) ! Ennek persze igy is kell lennie csak akkor van gond ha másikat kevesebbnek tartjuk!!!!! Nincs egyforma gyerek van aki előbb van aki késöbb tanul meg dolgokat. Az egyik ezt tudja előbb a másik meg azt! De ettől még minden gyerek nagyon,okos,ügyes,és szeretni való!!!!

Én is nagyon büszke vagyok a lányomra! Minden nap meglep valami új dologgal amire azt mondom,hogy "hát ezt nem gondoltam,hogy tudja,vagy érti"

....és persze ilyenkor döbben rá az ember arra, hogy sokkal, de sokkal több dolgot felfognak és megértenek a gyerekek. Na meg sokáig emlékeznek is rá! Pl:

Pár napja kipakolta apa pénztárcáját volt benne gyógyszer és a Feri mondta neki ,hogy azt fel kell rakni a szekrényre stb.... majd ma ugyan ugy elkezdett pakolászni megtalálta egyből futott a szekrényhez és rakta fel

Szavak

Igazi kis cserfes kislány lett már Aliz :) Persze a legtöbb mondtatában egy számunkra értelmes szó van esetleg kettő a többi babanyelven hangzik el:)

Hát már nagyon sok szó van aminek tudja is az értelmét tehát nem csak mondogatja...mind nem is jut most eszembe.... de egy párat azért leirok,először azokat amiket teljesen szépen ki is mond:

anya,apa,cumi,másik,oda,zsani,mama,csizi,sajt,vaj,liszt, (kis konyhatündér lesz) hinta, viz, Elmo,pók



Majd amik még nem tökéletesek,de annál édesebben mondja :

jajta-rajta, ubo-uborka, őszi-őszilé, lasz-laszti, tus-tusfürdő, abl-ablak, tojony-torony, kéjsz-kérsz, pusz-puszi
vill-villany


Na majd ha még eszembe jut irom a többit is :)

Szopi

Aliz úgy gondolta kb 2 hete,hogy már elég nagy és lelkileg is megérett rá, igy elhagyta a szopit.
Persze előtte már pár héttel csak éjjel meg este kérte,aztán egyik este elalvás előtt kérdeztem tőle ő csak rázta a fejét,hogy nem utána napokban még kétszer megkérdeztem ugyan ez volt a válasz igy most már csak vitaminos tejitalt kap.
Hát nekem nehezebb volt a leválás mint neki ugyan is nekem még volt tej a cicimbe igy jól feltelt az elején hiába borogattam. Nagyon féltem attól,hogy megint begyullad mint szülés után (majdnem 40 fokos lázam volt),de szerencsére azért ha lassan is, de használt a sok hideg borogatás (ami nagyon kellemetlen érzés szerintem)
Persze örülök, hogy mindenféle nehézség nélkül sikerült a leválás, de nekem azért már most hiányzik. Szerettem mikor szopi közbe odabújt és mindig simogatott,rámnézett mosolygott...igazán meg sem lehet fogalmazni ezt az érzést csak az tudja miről is beszélek aki szoptatott már.

Kezdet

Hol is kezdejem....talán ott kellene mikor megszülettem :)

2009 február 16-án halnali 2:10-perckor érkeztem meg anya szerint elég hamar és bár nem kellemes érzés Ő szerinte a szülés mégis a legboldogabb napnak emliti. Nem is értem miért :D

5 napig voltunk a korházban mert sajnos egy picit besárgultam igy kék fény alatt voltam 2 napig. De szerncsére más problémánk nem volt.

Anya szerint elég mozgékony vagyok mindent minél hamarabb meg akarok tanulni igy már 5 hónaposan kúsztam majd rá kb 3 hétre jött a mászás és 6 hónaposan felálltam egyedül persze kapaszkodva,de nekem ez sem volt elég 7 hónaposan ugy kezdtem el "sétálni" hogy amit csak értem a lakásban toltam magam előtt. Majd 10,5 hónaposan megtettem első önálló lépéseimet,de igazán 1 évesen indultam el.

Januárban sajnos 4 hónapra ketten maradtunk anyával mert apa kiment messzi Angliába munkát keresni. Nagyon nehéz volt mindhármunknak ez az időszak,de szerencsére eltelt Apa is hamar talált kinn állást igy június 04-én kijöttünk anyával mi is és most itt élünk Wales-be. Persze a mamáék NAGYON hiányoznak,de év végén megyünk haza két hétre hozzájuk.

Kezdésnek azt hiszem ennyi :)

About Me

Fotóm
Anett
„ …meg kell tanulunk, hogy a nevelés fő célja a gyermek kiszabadítása a gyerekszobából. A nevelés nem lehet más, mint az út, amely a gyerekszobából ki-és – bármily fájdalmas legyen is ez a mi számunkra – a szülőktől elvezet. Csak azok a szülők, akik ezt az utat – amely a gyermek számára talán még nehezebb – lehetőleg megkönnyítik, remélhetik, hogy ha gyermekeik felnőnek, ismét találkoznak velük, persze nem mint engedelmes alattvalókkal, hanem mint egyenrangú barátokkal.” (Bálint Alice: A gyermekszoba pszichológiája)
Teljes profil megtekintése